Universitats dóna llum verda a la impartició de 18 graus de 3 anys

El nombre de títols de 180 crèdits passarà aquest any de 4 a 22
La gestació dels nous graus de 3 anys de durada teòrica (180 crèdits) ha estat lenta i complicada. Els quatre primers estudis d’aquestes característiques no s’han posat en marxa a Catalunya fins aquest curs, després dels dubtes i les resistències d’un sector majoritari dels rectors de les universitats espanyoles davant la reforma del gener del 2015 que flexibilitzava la durada dels títols. Finalment, els rectors van acordar una moratòria fins al curs 2017-2018. Arribats a aquest punt, però, sembla que ja s’ha obert la veda. La Direcció General d’Universitats de la Generalitat ha donat llum verda a 18 nous graus de 3 anys de 8 de les 12 universitats catalanes que han de començar a impartir-se el setembre vinent.

Si fins ara només les universitats de Barcelona (UB), Pompeu Fabra (UPF) i Oberta (UOC) havien introduït graus de 180 crèdits a la seva programació, a partir del curs vinent està previst que s’hi afegeixin la Politècnica (UPC), Rovira i Virgili de Tarragona (URV) i tres de les quatre universitats privades: Ramon Llull (URL), Vic (UVic-UCC) i Abat Oliba (UAO).

Si aconsegueixen superar el tràmit de la verificació corresponent per part de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), del què encara estan pendents, les universitats públiques oferiran 8 graus més de 3 anys.

GRAUS AMB NOVA DENOMINACIÓ I NOUS ESTUDIS
La UB introduirà a la seva programació Empresa Internacional de 3 anys, uns estudis en anglès que actualment tenen una durada teòrica de 4 anys (240 crèdits), amb la idea que els estudiants puguin triar cursar-los en 3 o 4 anys; Conservació i Restauració de Bens Culturals, que passarà de 4 a 3 anys, i Cinematografia, que vindrà a substituir al grau de Cinema i Mitjans Audiovisuals. De fet, el centre adscrit que imparteix els estudis, l’ESCAC de Terrassa, ja mostra a la seva pàgina web la nova durada del grau.

La UPC incorporarà un grau de nova creació, Fonaments de la Telecomunicació, que s’afegirà al de Paisatgisme (una adaptació de l’actual Enginyeria Agroambiental i del Paisatge), i al de Disseny, Animació i Art Digital del CITM.

La UPF, que ja ofereix dos graus de 180 crèdits (Bioinformatics, uns estudis que coordina i oferta en aliança amb la UB i la UPC, i Global Studies) en suma un tercer: Urban Sciences, que s’impartirà a l’escola adscrita ESCI. I la URV dóna entrada als estudis de Tecnologia de Bioprocessos a la seva programació.

LES PRIVADES S’AFEGEIXEN A LA NOVA TENDÈNCIA
Les universitats privades s’afegeixen amb força a la nova tendència. Dos dels centres de la URL, l’Institut Químic de Sarrià (IQS) i La Salle s’obren als graus de durada més curta. L’IQS impartirà Màrqueting Internacional en una Economia Digital, mentre que La Salle es convertirà en el centre amb més estudis de 180 crèdits: a banda de reconvertir l’actual grau d’Animació en Animació Visual Effects, crea els de Disseny i Innovació de Negocis Digitals (en anglès); Gestió, Disseny i Tecnologia del Paisatge; Tecnologies en Informàtica, i Tecnologies Multimèdia.

La UVic-UCC afegeix a la seva proposta d’estudis Agroecologia i Emprenedoria i Economia Digital, els dos nous, i la UAO reconverteix el grau d’Economia i Gestió de quatre anys de durada en el d’Economia i Negocis Internacionals (en anglès), que en tindrà tres.

Finalment, la UOC, que ja ofereix Disseny i Creació Digital, incorporarà Ciència per a la Salut i el Benestar, també de 180 crèdits

Poddeu ampliar informació a UNPORTAL
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s