La UPC preveu oferir el curs vinent dos nous graus en enginyeria de dades i disseny digital La universitat estrenarà també Enginyeria d’Automoció

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) té previst començar a impartir, el setembre vinent, tres noves titulacions de grau: Ciència i Enginyeria de Dades; Disseny, Animació i Art Digital, i Enginyeria d’Automoció, dels quals oferirà 50 places de primer curs, en el primer cas, i 40 en els altres dos títols.

L’aparició del grau de Ciència i Enginyeria de Dades, de 240 crèdits ECTS, o sigui quatre anys de durada teòrica, obeeix a la necessitat de formar professionals capaços d’analitzar i modelitzar quantitats massives de dades de tot tipus (text, àudio, vídeo, indicadors financers, proves mèdiques…) que siguin d’utilitat a sectors que van des del comerç electrònic a la biomedicina, passant per la genòmica, les xarxes socials, l’analítica financera o l’estudi dels fenòmens físics.

Un dels dos centres de la UPC implicats en la seva programació, la Facultat d’Informàtica, ja participa de la impartició del grau de Bioinformàtica, inaugurat fa dos mesos, que s’oferta conjuntament amb la Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat de Barcelona (UB), però que s’imparteix a preu privat sota el paraigües d’un centre adscrit a la UPF, l’ESCI. Aquesta titulació, de 180 crèdits, pretén formar professionals capaços d’aplicar les ciències de la computació i les tecnologies de la informació al tractament de dades de naturalesa biològica.

El segon grau que projecta la UPC per al curs vinent, Disseny, Animació i Art Digital, té inicialment una durada prevista de 3 anys (180 crèdits), i s’integrarà en la programació del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), que ja ofereix els graus en Multimèdia i Videojocs. La decisió final que prengui el Consejo de Universidades sobre quines titulacions poden formar part del catàleg de graus de 3 anys condicionarà l’estructura de la titulació.

Una tercera titulació, Enginyeria d’Automoció, completa la relació de novetats de la UPC per al curs 2017-2018. Aquest grau, que ja va ser presentat el juliol passat com el primer d’aquesta tipologia que s’oferirà a preu públic a les universitats espanyoles, s’impartirà a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Manresa, tot i que el quart any es podrà cursar a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Barcelona.

Una de la quatre universitats privades catalanes, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), també preveu oferir un grau en Enginyeria d’Automoció a partir del curs vinent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s